top of page

We could all use a little kindness.

Wanneer je wat vrolijkheid en zachtheid kan gebruiken, raad ik je aan om de film 'A Beautiful Day in the Neighborhood' te zien. Deze hartverwarmende film vertelt het waargebeurde verhaal over de vrienschap tussen een journalist en de televisiepresentator Fred Roger. Deze laatste is gespeeld door Tom Hanks. Hij is de geknipte persoon om deze vriendelijke en pure televisiepresentator te spelen en zijn warme stem schenkt ons nog meer rust.

Om op deze kalme en zachte manier te kunnen spreken, deed Tom Hanks meditatie en relaxatie oefeningen. Fred Rogers stond gekend als een persoon die moeilijk te interviewen was omdat hij meer gaf om de persoon die hem interviewde dan om het interview zelf. Hij wou deze tijd gebruiken om vrienden te worden met de interviewer.


Deze film toont ons wat een vriendelijk woord, een mooi gebaar en échte interesse in je medemens kan teweegbrengen. Hij leert ons om de moeilijkheden in ons leven te omarmen, doordat ze ons lessen bijbrengen en ons vormen tot de persoon die we vandaag zijn. In een wereld waarin filters en social media ons beelden tonen die niet echt zijn, toont Fred Rogers ons de schoonheid van onze uniekheid. Hij leert ons hoe belangrijk het is om al onze emoties toe te laten, dat het OK is om ons verdrietig of boos te voelen.

Hij had echt interesse in zijn medemens en zijn verhaal. Laat de wereld weer telkens een stukje mooier worden door je eigen unieke zelf te zijn en wees niet bang om dit te tonen.


Als je besluit deze film te zien, weet dan dat je nog enkele dagen met het vrolijke liedje in je hoofd blijft zitten :-)


A Beautiful Day in the Neighborhood zit dan ook boordevol quote die je hart raken:

"I hope you know that you made today a very special day by just being you. There's no one in the world like you, and I like you just the way you are" - Fred Rogers -

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page