top of page

Waarom je voeten belangrijker voor je zijn dan je denkt.

In mijn praktijk merk ik vaak dat de voeten het meest vergeten lichaamsdeel is. Er wordt vaak enkel aandacht aan hen besteed tijdens de zomer, omdat ze dan zichtbaar zijn. Terwijl je voeten het hele jaar door voor je klaar staan, dag in, dag uit. Ze zitten een hele dag in schoenen, de ene al wat comfortabeler dan de andere en dragen ons volledig gewicht. Ik geef je hieronder 3 redenen waarom onze voeten belangrijker voor je zijn dan je denkt.


  1.  Alle reflexpunten van onze organen zitten ook op onze voeten, net zoals op onze handen, ons gezicht en onze oren. Ons hele lichaam (dus al je spieren,weefsel en organen) is weerspiegeld in je voeten. Dit wil zeggen dat als er bepaalde organen niet in balans zijn of meer aandacht vragen, je dit ook zal voelen op je voeten. En omgekeerd. Dagelijks je voeten masseren is een super gezonde gewoonte. Door ze regelmatig onder handen te nemen ontstaat een betere doorbloeding en wordt je lymfesysteem gestimuleerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Een goede voetmassage draagt bij aan de gezondheid van je organen, je lymfen en ontspant je hele lichaam.

  2.  Door je voeten regelmatig te verzorgen en ze liefdevolle aandacht te geven, kom je uit je hoofd. Onze hele maatschappij is gericht op ons hoofd, ons intellectueel denken. Onze angsten bevinden zich in onze geest, in ons hoofd. Door je aandacht weer naar je voeten te brengen, kom je automatisch uit je hoofd en breng je je voeten weer op de grond. Hierdoor kan de levensenergie van Moeder Aarde beter door je lichaam stromen en blijf je beter bij jezelf, wordt je niet zo snel meer afgeleid door alle impulsen rondom jou. Je raakt meer gegrond en durft je beter te tonen aan de buitenwereld. Voor hoogsensitieve personen is het nog meer van belang om extra aandacht te besteden aan de voeten, zodat je jezelf minder snel verliest in de ander.

  3. Door je lichaam met liefde en respect te behandelen, zal je lichaam jou ook met liefdevol behandelen. Jezelf en je lichaam goed verzorgen draagt bij aan je zelfliefde en laat zelfliefde nu net de basis zijn van alles in je leven! Want wanneer jij van jezelf houdt, zal je ook beter voor jezelf zorgen en betere keuzes maken.

Hoe breng je je aandacht naar je voeten? - Masseer je voeten elke dag in met een speciale voetcrème. Voetcrèmes trekken snel in en bevatten meer hydraterende ingrediënten. - Loop op blote voeten rond, thuis of in de tuin en wees je bewust van het contact tussen de grond en je voeten. - Maak regelmatig tijd voor een voetverzorging, zo voorkom je eventuele voetproblemen en geniet je van zachte voeten.

Liefs, Daphné

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page