top of page

Selfcare ritueel voor je handen

Bijgewerkt op: 5 dec. 2020

De ontsmettende handgels en het veelvuldig handen wassen zijn één van de basisregels voor een goede handhygiëne, maar zorgen er ook helaas voor dat onze handen sneller uitdrogen.

Tel daarbij de uitdrogende lucht van de verwarming en de koude... Nog meer redenen om goed voor je handen te zorgen.


Daarom deel ik graag 8 tips én een selfcare ritueel voor zachte en gehydrateerde handen.

Want een gezonde en gehydrateerde huid op je handen draagt bij aan een goede gezondheid.

TIP 1: MILDE ZEEP

Gebruik niet té veel zeep en kies voor een milde zeep om je handen te wassen.

De Sofri 3 in one energy gels zorgen niet alleen voor een milde reiniging van je handen, maar brengen ook kleur in je leven.

TIP 2: LAUW WATER

Was je handen met lauw water i.p.v. heet water. Heet water droogt de huid nog meer uit.

TIP 3: SMEREN, SMEREN EN NOG'S SMEREN

Smeer je handen regelmatig in met een voedende handcrème.

Herhaal dit minstens 3x per dag.

TIP 4: VERGEET JE NAGELRIEMEN NIET

Smeer je nagelriemen ook in met je voedende handcrème; het versnelt het herstelproces van de handen.

TIP 5: BESCHERM JE HANDEN

Bescherm je handen tegen agressieve schoonmaakmiddelen bij het kuisen of afwassen door handschoenen te dragen. Deze schoonmaakmiddelen zorgen ervoor dat de handen nog meer uitdrogen.

TIP 6: DRAAG HANDSCHOENEN

Bij koude temperaturen kunnen warme handschoenen ervoor zorgen dat je handen goed doorbloed blijven zodat ze minder uitdrogen.

TIP 7: SLAAP JE HANDEN ZACHT

Breng voor het slapen gaan een iets rijkere hoeveelheid handcrème of hydraterend masker aan op je handen. Zo krijgen de actieve ingrediënten de hele nacht de tijd om je huid te verwennen.

TIP 8: EXTRA ZORG VOOR JE HANDEN

Net zoals de huid van je gelaat baat heeft bij een extra verzorging, genieten je handen hier ook van. Hieronder vind je een selfcare ritueel voor je handen die je een tot tweemaal per week kan toepassen.

Zet je favoriete muziek op, steek kaarsjes aan en geniet er van! SELFCARE RITUEEL VOOR JE HANDEN

STAP 1: Sluit je ogen en haal een paar keer bewust adem; adem diep in via je neus en adem uit via je mond. STAP 2: Welke kleur trekt jou het meest aan op dit moment? Gebruik de 3 in one energy gel van deze kleur om je handen te reinigen. Wees je bewust van deze handelingen, voel hoe je handen elkaar raken. Spoel goed af en dep je handen droog.


STAP 2: Gebruik een kleine hoeveelheid peeling om je handen extra te reinigen en zacht te maken. Wees je ook bij deze stap bewust van je handelingen en je aanrakingen. Na 5 min spoel je de peeling grondig af en dep je je handen droog.


STAP 3: Breng een kleine hoeveelheid Violet Lotion op de bovenkant van je handen. Deze bevat huyaluronzuur die een diepe hydratatie aan de huid schenkt. STAP 4: Masseer je handen in met een kleine hoeveelheid olie (Babassu of andere neutrale olie). Je kan eventueel 1 druppel van je favoriete aroma toevoegen. Masseer goed tussen de vingers, aan de polsen en je nagelriemen. STAP 5: Wanneer de olie helemaal is ingemasseerd, mag je je handen weer masseren met de Indigo Handcream of Blauw Cream Mask. Het Cream Mask zorgt voor een kalmerende en extra hydraterende werking (ideaal bij een rode, extreem droge huid, eczeem).


Geniet van je zachte handen!

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page