top of page

Inspirerende vrouwen

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2023

8 maart: Internationale Vrouwendag: een dag die in het teken staat van de strijdbaarheid en de solidariteit van vrouwen. In 1911 werd de allereerste Internationale Vrouwendag gevierd. Dankzij de vrouwen die meer dan 100 jaar geleden hebben gestreden voor meer rechten op vlak van arbeid en kiesrecht, staan wij waar we nu staan. Tijd om de vrouwelijke energie te vieren! Elke vrouw beschikt over een eeuwenoude bron van kracht in haar: haar Inner Goddess. Deze oerkracht staat voor sensualiteit, creativiteit, zachtheid, vertrouwen, overgave,... Velen van ons zijn de verbinding verloren met deze bron, door de gejaagdheid van het dagelijks leven, door de beperkende verhalen die we horen over wie we zijn, hoe we ons moeten gedragen en door familiale trauma's die generatie na generatie worden doorgegeven.


Ik laat me graag inspireren door vrouwen in mijn leven, zowel dichtbij als over de hele wereld. Deze inspiratie zorgt ervoor dat ik zelf meer verbinding maak met mijn eigen Inner Goddess. De kwaliteiten die ik in deze persoon bewonder, zijn vaak de kwaliteiten die ik bij mezelf meer wil ontwikkelen en het helpt me ook om in sommige situatie's te denken: 'hoe zou Beyoncé reageren?' Hierdoor kan ik uit mijn comfortzone gaan.

Tijd om 4 van mijn vrouwelijke inspiratiebronnen met je te delen:


Beyoncé

Mijn grote inspiratiebron als het aankomt op zelfvertrouwen, jezelf durven zijn, je vrouwelijkheid durven omarmen en vertrouwen dat uit de moeilijkste periodes in je leven de mooiste lessen komen. Haar liedjes 'Who run the world (girls)", "Flawless", "Formation" hebben me het nodige zelfvertrouwen en kracht geven toen ik het nodig had. Thank you Queen B! Van nature is Beyoncé een verlegen persoon, maar door haar een alter ego aan te meten als ze op het podium gaat, heeft ze de durf om het beste van zichzelf te geven wanneer ze op het podium staat. Zo'n alter ego kan ons ook helpen om onszelf te ontwikkelen. Wanneer je op bepaalde vlakken niet veel vertrouwen ervaart, kan je denken aan je alter ego of aan de persoon die jou inspireert. Voel hoe jij het ervaart om dan meer vertrouwen te hebben. Deze oefening geeft jou ook meer vertrouwen en kracht om dit toe te passen als jezelf en uit je comfortzone te halen.

Alicia Keys

Zij toont me elke dag opnieuw dat iedere vrouw met onzekerheden te maken heeft, dat we ons niet durven tonen wie we werkelijk zijn; zowel aan onszelf als aan de hele wereld. Haar bekendste liedjes over empowerment zoals "Superwoman", "Girl on Fire", "A Woman's Worth" heeft ze trouwens geschreven voor haarzelf. In die periode miste ze zelfvertrouwen en voelde ze zich onzeker en schreef ze liedjes die ze zelf wou horen zodat ze zich kon overtuigen van haar eigen kracht. Alicia Keys is uitgegroeid tot een sterke, zelfstandige en wijze vrouw door haar eigen krachten toe te laten, haar hart te openen en haar imperfecties te omarmen. Dit straalt ze nu helemaal uit!

Malala Yousafzai

Malala is bekend geworden door haar strijd voor jonge meisjes naar school te laten mogen. Op 11-jarige leeftijd schreef ze over de gewelddadigheden van de Taliban in Pakistan, waar sinds de machtsovername door de Taliban in 2007 meisjes worden uitgesloten van school en ook veel andere mensenrechten worden geschonden. Op 15-jarige leeftijd overleefde ze een gerichte aanslag op haar door een Talibanstrijder waarbij ze in het hoofd en de hals geraakt werd. Dit heeft haar niet tegengehouden om verder te strijden voor de rechten van jonge meisjes. Haar gedrevenheid en rechtvaardigheidsgevoel blijven haar inspireren om haar werk verder te zetten. Haar boek 'Ik ben Malala' is zeker een aanrader voor iedereen die geïnspireerd wilt worden door deze prachtige persoonlijkheid.


JIJ! Er zijn natuurlijk nog meer vrouwen die me inspireren zoals de vele vrouwen die ik dagelijks zie en ontmoet in mijn praktijk. Zij dragen bij aan mijn persoonlijke en professionele groei om mee te bouwen aan een wereld waarin we ons hele Zijn durven omarmen, onze vrouwelijkheid eren en vieren, ons lichaam liefhebben voor al wat het kan en doet voor ons, voor onszelf te vieren. Dank je wel hiervoor!

Voor mij betekent vrouw zijn deel uitmaken van een boeiende ontmoeting met mezelf en andere vrouwen, emoties leren omarmen, connecteren met Moeder Aarde en het Universum, de vloeiende energiebewegingen die de natuur maakt aanvoelen, meestromen zoals eb en vloed en rust durven toelaten. Hoe ouder ik word, hoe fijner ik het vind om vrouw te zijn, om meer en meer mijn buikgevoel te voelen en te erkennen, te voelen hoe de vrouwelijke kracht in mij me steeds dichter brengt bij wie ik werkelijk ben. Om steeds meer en meer mezelf durven te zijn en mezelf te accepteren en respecteren om wie ik vandaag ben, om steeds liefdevoller te zijn naar mezelf.Een warme groet van vrouw tot vrouw!Liefs,


Daphné

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page