top of page

Facemapping: dit vertelt je gezicht over je gezondheid


Wat is Face mapping? In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt je huid gezien als de voetafdruk van je ziel. Het is al het ware een leidraad voor je gezondheid: je huid is een weerspiegeling van je ziel en vertel meer over de toestand van je lichaam. Heb je langere tijd veel stress ervaren, dan zijn de ‘zorgen’ duidelijk van je af te lezen of vertellen de wallen onder je ogen meer over je nachtrust. De plaats op je gelaat waar acne, rimpels, roodheid of vlekjes zich ontwikkelen, vertelt je iets over de organen en emoties die gelinkt zijn aan dat gebied. Het toont waar er een energiestagnatie is en emotionele blokkades. Emoties zoals angst, woede, onzekerheid, spanning,... hebben allen hun effect op de huid.

Meer dan een oppervlakkige analyse Bij face mapping gaan we verder dan een huidanalyse om je huidtype of huidconditie te leren kennen. Het is natuurlijk belangrijk om de conditie van je huid te kennen en je verzorging daaraan aan te passen, maar het is vooral belangrijk om naar de onderliggende oorzaak te gaan van disbalans.

De benadering van huidtype en huidconditie is (voor mij) te oppervlakkig om tot een echt langdurig resultaat te komen. Want als je fysieke en/of emotionele welzijn niet in balans is, dan zal je bijvoorbeeld steeds acne blijven krijgen terwijl je je verzorging daar op aanpast.

Meer dan een quick fix In onze maatschappij zijn we geneigd om vaak voor een quick fix te gaan, maar ik wil jou terug brengen naar jouw essentie en weer in contact brengen met je lichaam en je ziel en je de taal van je lichaam te leren kennen. Je leert je zelf beter kennen en door weer volop in je eigen kracht te gaan staan, voel je je levensenergie weer stromen.

Ons lichaam is uniek en heeft een groot zelfhelend vermogen, maar door spanning en stress raakt dit uit balans. Daardoor kan je niet alleen huidklachten krijgen, maar ook innerlijke onrust, hoofdpijn, nekklachten of vermoeidheid. Door van binnenuit te werken aan je zelfhelend vermogen en aan energiestagnatie, ga je het resultaat aan de buitenkant zien: een natuurlijke skinglow die ontstaat door innerlijke balans. Holistische benadering van schoonheid In mijn holistische praktijk behandel ik jou daarom graag als één geheel, omdat jij meer bent dan een huidtype. Jij bent unieke en verdient ook een unieke aanpak. Face mapping geeft ons de mogelijkheid om je hele zijn - lichaam, geest en ziel - in balans te brengen. Een innerlijke rust en vreugde ervaren zorgt voor een stralende huid.
18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page