top of page

Every cloud has a silver lining

We zijn een maand ver in de lockdown die iedereen op zijn eigen manier ervaart. De zorgsector beleeft dit als een van zijn drukste en zwaarste periode, terwijl anderen meer genieten van de vrijgekomen tijd en rust in hun leven.


Ook voor mij als ondernemer en persoonlijk is er meer tijd vrijgekomen voor mezelf en mijn partner. Toen de maatregelen genomen werden ontstond er veel paniek in de sector: zouden we dit overleven, hoe moeten we verder en op welke manier gaan we ondernemen tijdens deze lockdown?


Daar lag ook een uitdaging in voor mij: zou ik me laten meeslepen in de angst van de sector of zou ik deze periode gaan bekijken als uitdaging en als een periode van reflectie. Ik geloof er namelijk in dat elke gebeurtenis in het leven zijn reden heeft, die we niet altijd op het moment zelf weten maar pas na afloop.

Mijn eerste reactie na het nemen van de maatregelen was dat de natuur ons duidelijk wil maken dat we onze manier van leven niet langer kunnen volhouden. Niet enkel onze gejaagdheid en de enorme druk van de maatschappij, maar ook de manier waarop we met de natuur omgaan.  De wekelijkse stormen in februari hebben plaats gemaakt voor mooi lenteweer zodat we ontdekken wat voor een rijkdom we in onze buurt en in de natuur hebben. We leren gelukkig zijn met de kleine dingen in het leven en zien de pracht van de natuur van dichtbij.

Er zijn zoveel dingen die we niet naar waarde schatten zoals de liefdevolle aanrakingen, een knuffel met een vriend, een gezellig etentje met vrienden en familie,...


Ons leven en onze dagelijkse gewoonten worden on hold gezet en ook soms overhoop gehaald. Het is een zoektocht naar een balans om met deze nieuwe ongekende situatie om te gaan waarin een groeikans zit om dichter bij onze diepste kern van ons eigen zijn te komen.

Periodes van angst en onrust worden afgewisseld met periodes van rust en genot.

Wanneer ik deze onrust in mezelf voel, probeer ik deze toe te laten en mezelf af te vragen waarom ik me zo voel.

Ik let dan ook meer op mijn ademhaling en adem bewust een paar keer diep in en uit. Dit kalmeert mijn lichaam en geest. Creatieve bezigheden zoals koken, puzzelen en lezen zijn manieren om me tot rust te brengen en me in een staat van complete mindfulness te begeven. Ik verlies de tijd helemaal uit het oog.

Lezen combineer ik dan ook vaak met het nemen van een warm ontgiftend bad. Ik zet rustgevende muziek op, ik doe wat kaarsjes aan en neem mijn lievelingsthee bij me en ook hier doe ik mijn ademhalingsoefeningen.

De natuur heeft ook een rustgevend effect op me, het is de vrouwelijke energie van Moeder Natuur die me stimuleert om vertrouwen te hebben en naar binnen te keren.


Dus laten we met z'n allen vertrouwen hebben, in elkaar en in de natuur, laten we alle pracht rondom ons bewonderen en de kleine dingen in het leven terug appreciëren zodat we na de lockdown het leven gaan ervaren zoals het zou moeten zijn.


Liefdevolle groeten,


Daphné

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page