top of page

Holisme en ik

Holisme is een levensovertuiging waarbij je jezelf ziet als onderdeel van een groter geheel. Het is een levensvisie en een levensstijl. Maar hoe is holisme een deel geworden van mijn leven?


Als tiener was ik steeds gefascineerd door de wijsheid die in het Oude Egypte is ontstaan en door de Chinese geneeskunde. Ik vond het een prachtig idee dat je met kruiden en planten uit de natuur je lichaam kon genezen, dat je lichaam tegen jou praat aan de hand van pijn, ziektes of ongemakken, dat je gedachten meer zijn dan zomaar gedachten. Ons lichaam en geest zijn verbonden, wat in onze gedachten omgaat wordt vertaald in ons lichaam. Het is een kracht die in ieder van ons zit, als we ze willen herkennen en gebruiken. Als mens sta je niet alleen fysiek en relationeel, maar ook energetisch en spiritueel in contact met het grotere geheel.

Het was een ongekend pad waar ik meer over wou weten en het zou deel gaan uitmaken van mijn manier van leven.


Door mijn job als schoonheidsspecialiste is mijn interesse in het holisme enkel maar gegroeid. Door te zien dat mensen zich beter voelden en hun huid beter werd door ook het innerlijke aandacht te geven, ben ik me hierin gaan verdiepen. Ik kon ook vaststellen dat bepaalde huidproblemen en probleemzones te maken hadden met persoonlijke problemen. Door hier niet enkel over te lezen maar het ook in de praktijk vast te stellen, is mijn bewondering en interesse in het holisme enkel maar gegroeid.


Het is een ontdekkingsreis die heel je leven blijft duren en waar je steeds nieuwe paden op kan bewandelen. Het gaat niet enkel over de kracht van planten en de natuur, meer respect hebben voor mens, dier en natuur. Maar ook over de allerbelangrijkste relatie in het leven, die met jezelf. Door op een liefdevolle manier naar jezelf te kijken, leer je meer over jezelf en je lichaam en ben je in staat om authentieke verbindingen aan te gaan en maak je keuzes die passen bij jouw innerlijke behoeften.


Het is voor mij een manier om verder te kijken dan de oppervlakte en aanvoelen wat goed is voor mij en mijn lichaam. Want iedere persoon is anders en daarom zijn er geen richtlijnen die voor iedereen hetzelfde zijn. Ik neem je graag mee in de holistische wereld bij PURO.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page