top of page

Leven volgens de seizoenen: energetische lente


Volgens de huidige seizoensindeling moeten we nog heel even wachten op het begin van de lente, maar volgens de energetische seizoensindeling is de lente reeds begin februari van start gegaan. En dat zien we ook aan de natuur.


De veranderingen die we in de natuur zien, ervaren wij als mens ook in onszelf. Door mee te bewegen op het ritme van de natuur, kom je in een natuurlijke flow terecht en leef je naar en met de juiste energie in plaats van altijd maar "aan" te staan en druk bezig te zijn. Je wordt één met jouw natuurlijke staat van zijn.Wat betekent de energetische lente voor jou?

Lente staat voor vernieuwing en verandering. Nieuwe ideeën krijgen vorm, maar net zoals nieuw leven nog klein en kwetsbaar is, dien je met geduld en vertrouwen om te gaan met nieuwe ideeën. Laat je wortels nu maar eerst stevig groeien, zodat je later mooi kan bloeien.

Om vernieuwing toe te laten, dienen we ons eerst te ontdoen van alle oude ballast door op te ruimen en te reinigen. Het is een goede periode om je lichaam en je huis eens flink op te ruimen (voorjaarsschoonmaak) en vergeet ook niet om energetisch te reinigen. First things first: je lichaam

Je lever en galblaas zijn de twee organen die horen bij deze periode en je kan ze linken aan de solar plexus chakra. Wanneer de energie goed loopt door deze organen ervaar je een vuur in jezelf, uitbundigheid, plezier, creativiteit en originaliteit. Hoe is het met jouw innerlijk vuur gesteld? Is het een groot warm vuur, of een gevaarlijk vuur dat alle kanten opgaat of misschien is het wel een klein waakvlammetje. Je innerlijk vuur wordt vaak gedoofd door de maatschappij, door je omgeving. Door je steeds aan te passen aan je omgeving, verwachtingen van anderen, jezelf in een keurslijf vast te zetten en/of in een leven dat bepaald wordt door anderen, krijgt je innerlijk vuur geen ruimte meer. Wanneer dit lange tijd gebeurt, stagneert je levensenergie in je lever en galblaas. Met verkrampingen, een verstijft lichaam en moeheid als gevolg. Al je levensenergie hoopt zich op in je lever en galblaas en dan plots barst je uit! Je spuwt figuurlijk je gal en alles wat er nog op je lever ligt.

Zelfonderzoek:

- wat ligt er op je lever?

- wat zijn in jouw leven factoren geweest die je geremd hebben om 'jezelf' te zijn?

- wanneer is de laatste keer geweest dat jij ongeremd jezelf hebt kunnen zijn?

- wanneer is de laatste keer geweest dat jij de vrolijkheid en uitbundigheid van een kind hebt ervaren in jezelf?

- dwing je jezelf om sneller te gaan, te presteren en ga je vaak over je grenzen? - laat jij je leiden door de maatschappij en door je ego of vertrouw je erop dat alles gebeurd op het juiste moment?


Laat je levensenergie stromen Door bovenstaand zelfonderzoek te doen, ontdek je de energetische gezondheid van je lever, galblaas en je solar plexus. Een goede doorstroming van je levensenergie in je lever en galblaas schenken je flexibiliteit en veerkracht in je zenuwstelsel en je bewegingen. Giftige gevoelens en giftige stoffen zullen effectief worden uitgescheiden, waardoor het lichaam gezond kan blijven. Haal je speelsheid naar boven. Sta jezelf toe om te huppelen als een klein kind? Wat zou jij doen als je ongeremd zou mogen zijn? En dit mag :-)


Grote schoonmaak! Het is belangrijk om je lever regelmatig te ontdoen van alle afvalstoffen. Dit orgaan beschikt over het vermogen om alle afvalstoffen te verwerken, maar tegenwoordig nemen we zo veel gifstoffen tot ons dat het soms moeilijk is voor de lever om al dit werk gedaan te krijgen. Bewerkte voeding, suiker, alcohol, grote hoeveelheden koolhydraten, slechte vetten en medicatie zorgen voor een verzadiging van de lever. Maar we mogen ook de emotionele ballast niet vergeten! Frustraties, onuitgesproken woorden, ruzies, negatieve gedachten en de vele prikkels worden ook verwerkt in de lever. Het wordt duidelijk dat met de huidige levenswijze er enorm veel wordt geëist van onze lever. Hoe kan je gaan detoxen: Fysieke detox:

 • drink elke dag minstens 1,5l water en minstens 1 groot glas op je nuchtere maag

 • Laat alle alcohol, suikers, slechte vetten en bewerkte voeding weg, je zal je echt beter voelen! (Eerst gaat je lichaam nog wel afkickverschijnselen tonen ;-) )

 • gebruik af en toe biologisch appelazijn in je water. Het spoelt je maagdarmstelsel, helpt ontslakken en schenkt je energie.

 • ga wandelen of dansen. Door te bewegen activeer je je energie en is je lichaam beter in staat om je voedsel te verwerken.

 • vasten: minstens 12u tot 18u niet eten. intermitterend vasten zorgt ervoor dat je lichaam de tijd krijgt zichzelf op te kuisen. Opgelet: zwangere vrouwen mogen max. 14u vasten.

 • supplementen met chlorella en spirulina stimuleren je ontgifting.

 • ga op tijd slapen.

 • geel energy disc: stimuleert de energie in je lever en galblaas om afvalstoffen af te drijven

 • voeg 1-2 druppels geel aroma toe aan je bodylotion en breng aan op je solar plexus.

 • life bath: basisch ontslakkingsbad met toermalijn edelsteenenergie. Te gebruiken in voetbad of ligbad

Mentale detox:

 • schrijf je frustraties van je af.

 • kijk een periode niet meer naar het nieuws en verwijder social media apps. Je spendeert veel meer tijd op je gsm dan je denkt!

 • wees je bewust van je gedachten. Voor elke negatieve gedachten over jezelf, dien je 5 positieve dingen over jezelf te zeggen.

 • zoek een liedje dat je instant in een goede mood brengt. Stel het in als je wekker of zet het regelmatig op en dans! Het brengt je uit je hoofd en weer in je lichaam.

 • adem: 4 tellen in via de neus, 4 tellen vasthouden en 6 tellen uit via de mond. Door je aandacht naar je ademhaling te brengen, geef je het signaal aan je lichaam dat het zich mag ontspannen.

 • geel energy disc: helpt je mentaal los te laten.

 • voeg 1-2 druppels geel aroma toe aan je bodylotion en breng aan op je solar plexus. het helpt je mentaal los te laten.

Je huis energetisch reinigen: Negatieve energieën van jezelf of je medewoners of zelfs van de vorige bewoners kunnen in je huis blijven hangen. Zuiver je huis regelmatig.

 • Stap 1: opruimen, ontspullen en stof afdoen: door je fysiek te ontdoen van spullen die je niet meer nodig hebt en/of niet meer blij maken, ga je je ook emotioneel ontdoen van de ballast die je met je meedraagt. Je kent heus wel dat energieke en vrolijke gevoel na een opruimmoment. Dus ga van start!

 • Stap 2: zet een intentie: je kan bv. in elke ruimte die je opruimt een mantra uitspreken: "ik reinig mijn huis van alle negatieve energieën"of "ik laat alle negatieve energie uit het verleden los".

 • Stap 3: klap met je handen in alle hoeken met de intentie om duistere energie te verdrijven.

 • Stap 4: zet alle ramen en deuren open zodat de energie naar buiten kan.

 • Stap 5: terug opladen: zet kristallen in huis. De gouden driehoek (amthist, rozenkwarts en bergkristal) geven een stroom van positieve energie en helpen duistere energieën te verdrijven. Hiervoor kan je de Edelsteen geurkaars aansteken met de intentie "ik vul met huis met licht en liefde".


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page