top of page

You can't pour from an empty cup

5 tips om meer zelfliefde te creëren

Tijdens de maand van de liefde sta ik graag even stil bij zelfliefde.


Het wordt tegenwoordig te vaak als marketingwoord gebruikt, maar voor mij staat zelfliefde als basis voor een gezonde relatie met jezelf, waardoor je geniet van meer geluk, gezondheid, dankbaarheid en overvloed in je leven.

Want "houden van jezelf is het begin van een levenslange romance" zoals Oscar Wilde het zo mooi verwoordt.


Jezelf als je eigen beste vriend(in) zien, comfortabel zijn met jezelf en graag in je eigen gezelschap zijn. Zelfliefde bevat een positieve kracht dat je een gevoel van zelfvertrouwen, zekerheid en vertrouwen in het leven schenkt. Ook wanneer het leven je uitdaagt. Zelfliefde voor een stevige surfplank zodat jij kan surfen op de golven van het leven.


Op de weg naar zelfliefde ga je ontdekken dat er altijd en overal genoeg liefde aanwezig is in jezelf en rondom jezelf.

5 tips om meer zelfliefde te creëren


  1. Neem verantwoordelijkheid voor jezelf Je neemt bewuste besluiten betreffende persoonlijk welzijn, je gevoelens en je gezondheid. Je neemt je welzijn in eigen handen en neemt daarbij onnodige verwachtingen bij anderen weg.

  2. Veranker het gevoel van zelfliefde in jezelf Bedenk een eenvoudig gebaar dat je altijd kunt maken (bv. je hand op je hart leggen) en een woord dat je persoonlijk associeert met zelfliefde. Dit gebaar en dit woord moeten goed bij je passen, want ze worden samen je persoonlijk anker. Dit is een heel eenvoudig trucje om je in het dagelijks leven altijd weer te herinneren aan zelfliefde.

  3. Ontmasker je innerlijke criticus De meeste mensen kennen kritische en oordelende stemmen. De innerlijke criticus is in je jeugd ontstaan en wilde je toen behoeden voor fouten.  Vandaag de dag is hij vaak minder dienstbaar. Bekijk hem gewoon terwijl je je er volop van bewust bent dat hij een deel van jou is. Hierdoor verliest hij zijn kracht.

  4. Kom in het hier en nu De sleutel om dichter bij jezelf te komen is om in het moment te komen, via je eigen lichaam. Ga rechtop zetten, zet je voeten stevig op de grond en sluit je ogen een paar minuten. Voel je lichaam, neem je gedachten en gevoelens waar, zonder oordeel. Hoe voelen je armen, je benen, je schouders? Hoe is je ademhaling? Is er iets in je lichaam dat om aandacht vraagt?

  5. Voel en beleef je eigen behoeften Neem de tijd om eens echt naar je eigen behoeften te kijken. Gun jezelf het om naar jezelf te luisteren en voor je behoeften te kiezen, of het nu gaat om activiteit of om rust, lichamelijk of mentaal.


Liefs,


Daphné

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page