top of page

5 tips om jouw energie te laten stromen tijdens de winter

De wintermaanden zijn voor veel mensen een moeilijke tijd; er is minder zonlicht, de dagen zijn korter en grijzer, we komen minder buiten,...

Daarom geef ik jou graag 5 tips om jouw energie te laten stromen zodat jij van een fijne winter kan genieten.

  1. Ga naar buiten Door regelmatig naar buiten te gaan, kan ons lichaam de energie van de zon opnemen. Ook al is het een grijze bewolkte dag, de zon geeft je energie. Probeer dan ook zo weinig mogelijk je zonnebril op te zetten, zodat je lichaam zo veel mogelijk licht kan absorberen. Hierdoor ga ja 's avonds ook beter slapen.

  2. Breng licht in je leven Brand kaarsen of zet je kerstboom! Breng letterlijk licht in je leven en gun jezelf dit ook. Misschien ben je alleen of heb je niet veel zin om je huis te decoreren, maar extra licht en gezelligheid in huis zorgen er net voor dat jij gaat genieten van je warme nest.

  3. Dankbaarheid Het is een topic dat regelmatig voorbij komt in de PURO filosofie, maar het is een van de mooiste dingen die we onszelf kunnen schenken. We kijken vaak naar de dingen die we niet mogen of niet hebben, maar laten we eens kijken naar alle dingen die we wél mogen en hebben. Bedenk elke dag minstens 3 zaken waarvoor jij dankbaar bent. Het zorgt ervoor dat je de kleine dingen in het leven apprecieert en dat je meer positiviteit aantrekt.

  4. Omring je met rood Een rode trui, rode kaarsen, rode kerstversiering,... De kleur rood schenkt je vertrouwen in het leven en geeft een stevige basis om je energie verder te laten doorstromen door je lichaam. Rood ondersteunt je bij depressies, wintermoeheid, lusteloosheid, vermoeidheid,...

  5. Je innerlijke winter De winter is het seizoen van verstillen, reflecteren en rust. Helemaal normaal als jij minder energie voelt dan tijdens de zomer. Voel de noden van je lichaam en wees mild naar jezelf en je lichaam. Net zoals de natuur verandert met haar 4 seizoenen, verandert ons lichaam en haar energie ook. Gebruik deze tijd dan ook om je lichaam rust te gunnen en te reflecteren over het voorbije jaar. Wat heeft 2020 je geleerd en welke energie wil jij graag loslaten en welke energie wil jij graag meenemen naar het nieuwe jaar 2021?

Warme wintergroetjes,


Daphné

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page