top of page

Vier de liefde, vier het leven, vier jezelf!

Bijgewerkt op: 13 feb. 2023


De belangrijkste liefde in ons leven is de liefde voor onszelf en blijkt dat dit nu net de meest uitdagende en moeilijkste liefde is. We hebben geleerd om steeds voor een ander klaar te staan, anderen te helpen en anderen graag te zien. Begrijp me niet verkeerd, dit zijn mooie eigenschappen, maar wat we niet geleerd hebben is dat het belangrijk is om eerst onszelf graag te zien, onszelf te helpen. Wanneer we onszelf mooi vinden en vol vertrouwen in het leven staan, wordt dit vaak (door de buitenwereld) gezien als arrogant. Het is pas wanneer onze eigen beker van liefde vol is en zelfs overloopt dat we onze liefde kunnen delen met anderen. Dan kunnen onvoorwaardelijke liefde delen in plaats van om liefde te smeken die ontstaan is uit trauma's, een tekort aan zelfliefde, afhankelijkheid,... We hoeven dan geen leegte in onszelf op te vullen door relaties aan te gaan met anderen.

Waarom is die zelfliefde nu zo belangrijk? Eerst en vooral omdat dit de belangrijkste relatie is die je ooit in je leven zal aangaan. Waar je ook bent, je kan niet weglopen van jezelf. Maar helaas doen we dit zo vaak in de vorm van verslavingen (zoals overeten, alcohol, suiker, shoppen,...) en steeds willen bezig zijn en omringd zijn door anderen. We zijn bang om alleen te zijn en de stilte toe te laten in onszelf, om confronteerd te worden met de pijnpunten die we zo lang onderdrukt hebben. Wanneer we stilte toelaten, kan healing plaatsvinden.

De ontwikkeling van de relatie met jezelf duurt je hele leven lang, want net zoals de seizoenen verander jij en je behoeften. Naar mate je jezelf steeds beter leert kennen, ga je je gewoonten en zelfzorg aanpassen en andere keuzes maken in het leven.

Stilte toe laten betekent dat je jezelf de rust gunt en terug wilt naar jouw pure zijn.

Het is een ontdekkingstocht naar je wie je werkelijk bent zodat je eindelijk kan thuiskomen bij jezelf.


Ik deel graag 7 tips die je helpen om steeds dichter te komen bij wie jij werkelijk bent, zodat jij kan leven vanuit liefde, overgave en licht.

1. Maak een muzieklijst van liedjes die je kracht geven en je hart vullen met liefde. Speel deze regelmatig af en zeker op momenten waar je je minder goed voelt. Deze liedjes verhogen je trilling.

2. Schrijf een motiverende en/of liefdevolle quote of affirmatie op de badkamerspiegel. Herhaal deze zo regelmatig mogelijk. Door naar jezelf in de spiegel te kijken terwijl je deze quote/affirmatie opzegt nemen je hersenen deze woorden op en maken ze je energie krachtiger en kan je je mindset veranderen. Onderschat de kracht van je gedachten niet!

3. Noteer welke eigenschappen je mooi vindt aan jezelf. Je hebt er heus meer dan je denkt! Denk aan alle innerlijke en uiterlijke eigenschappen die jou uniek maken en die je fijn vind aan jezelf. Het kan misschien moeilijk zijn in het begin, maar neem je tijd hiervoor.

4. Wat geeft je energie en wat vraagt energie van je? Deze vraag is een enorm belangrijke vraag. Het geeft je inzicht in hoe jij jouw energiebalans in evenwicht kan houden. We zijn vaak gewend om steeds 'ja' te zeggen tegen uitnodigingen van vrienden en/of familie omdat het zogezegd 'onbeleefd' is om nee te zeggen en we zouden bovendien ook nog eens een schuldgevoel krijgen én voelen ons dan verplicht om uit te leggen waarom we de uitnodiging geweigerd hebben. Nee zeggen tegen een ander is ja zeggen tegen jezelf.

5. Loop je agenda eens door. Welke afspraken maak je omdat je denkt dat het moet? Welke afspraken zou je willen afzeggen om jezelf meer ruimte te geven? Deze vraag is een mooi vervolg op vraag 4. Tijdens de lockdowns heb je misschien wel ontdekt dat het beter voor je voelt om meer tijd te hebben voor jezelf en/of je gezin. Heb je meer en intenser genoten van de feestdagen omdat de 'verplichte' familiefeestjes wegvielen? Neem deze gevoelens en lessen mee. Noteer eventueel hoe je je voelt zodat je dit zwart op wit kan zien als je je agenda weer begint vol te plannen.

6. Plan tijd in voor jezelf. Dit kan 10min zijn of een half uur of een halve dag. De tijdspanne is voor iedereen anders en je hoeft niet te weten wat je dan gaat doen. Gewoon tijd voor jezelf en voelen waar je op dat moment behoefte aan hebt.

7. Schrijf een brief aan jezelf. Een helende manier van communiceren met je innerlijk kind. Welke woorden wil jij spreken tegen het kind in jou? Het maakt niet uit welke leeftijd het kind in je heeft, zolang jij maar je wijsheid en kennis deelt met je innerlijk kind. Welke troostende woorden wil je graag delen? Je kan ook verschillende brieven sturen naar je innerlijk kind als bijvoorbeeld 6-jarige en 15-jarige. Hoe jij omgaat met je innerlijk kind heeft effect op je dagelijkse acties en door deze brief te schrijven kan healing plaats vinden.


Wens jij graag te werken aan jezelf en je zelfliefde te ontwikkelen zodat je meer vertrouwen, overgave, liefde en rust gaat ervaren? Zodat jij keuzes kan maken zonder schuldgevoel en vanuit je Zelf? Wil jij graag thuiskomen bij jezelf? Je kan me steeds contacteren voor Selfcare Coaching of The PURO Experience.

Veel liefs,


Daphné

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page